Menu fr

Assessment

U vertrouwt al op ons om de ideale kandidaat te vinden. We gaan nu nog een stapje verder. Ontdek onze expertise in testing & assessment! Dankzij ons Federgon-gecertificeerd team kunnen wij u testen en assessments op maat aanbieden.

Wat is assessment en waarom gebruiken we het?

Assessment is kennis! Een assessment is een proces waarbij de kerncompetenties van een kandidaat in een bepaalde beroepssituatie objectief worden geëvalueerd.

Daarnaast kan het u ook helpen een begeleidingsprogramma op maat op te stellen om uw (nieuwe) medewerker met succes te integreren en/of te ontwikkelen.

Wanneer wordt een assessment uitgevoerd?

Een assessment kan worden uitgevoerd bij de aanwerving van een nieuwe medewerker (aangeworven door Actief of door u), een personeelsbeoordeling of loopbaanontwikkeling.  

Hoe werkt een assessment?

  • Analyse: het assessment begint met een gedetailleerde gratis intake om te bepalen wat essentieel is voor de opdracht. Een eerste selectie gebeurt aan de hand van deze criteria.

  • Testen: de vaardigheden, persoonlijkheid en motivatie van de kandidaat worden geëvalueerd aan de hand van een reeks CEBIR-testen.

  • Rollenspel: via professionele rollenspelen krijgen we een beter beeld van het gedrag van de kandidaat en ontdekken we andere competenties die inherent zijn aan de functie.
  • Diepgaand interview & debriefing: na de CEBIR-testen en verschillende rollenspelen voeren wij een diepte-interview met de kandidaat op basis van de verkregen resultaten om deze te bevestigen of te weerleggen.
  • Rapport op maat & debriefing: wij bezorgen u een gedetailleerd rapport van de resultaten van de kandidaat en plannen een gesprek met u om deze resultaten te bespreken.
  • Decision coaching: dankzij het assessment en Actief kunt u met een gerust hart de beste keuze voor uw bedrijf maken.

Meer informatie?

Contacteer ons