Menu fr

Tijdelijk Werkloos wegens Overmacht? Lees hier wat je in orde moet brengen.

Tuesday 24 March 2020

Ben jij via Actief aan de slag, maar nu Tijdelijk Werkloos wegens Overmacht? Dan laten wij jou graag duidelijk weten wat je zelf nog in orde moet brengen. Wij doen de aanvraag voor Tijdelijke Werkloosheid wegens Overmacht voor jou. 

Wat moet je zelf nog doen?

Wat je zelf nog moet doen, is document “C3.2A Corona” zo snel mogelijk bezorgen aan je uitbetalingsinstelling. Ofwel bezorg je dit dus aan één van de drie vakbonden (ABVV, ACLVB of ACV), ofwel aan de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen. Meestal kan je het document online invullen. Als je het liever (ingevuld en ondertekend) opstuurt, kan je het document hier afdrukken of een afgedrukt exemplaar bij ons opvragen. Let er zeker op dat je de correcte startdatum van je Tijdelijke Werkloosheid invult om je geld tijdig te ontvangen. Als je twijfelt over die datum, contacteer ons dan meteen.

Hoe wordt je uitkering betaald?

De vakbond of hulpkas betaalt de uitkering vanaf het moment dat zij de elektronische aangifte van Actief hebben ontvangen. Dat zal altijd rond de 5e werkdag van de volgende maand gebeuren, om zeker te zijn dat er geen correcties moeten gebeuren en je dus meteen het juiste bedrag krijgt. 


Welk bedrag krijg je uitbetaald?

  • 70% van je maandloon, begrensd tot €2.754,76 per maand in FTE-loon. De maximum bruto-uitkering is dus €1.928,33 per maand.
  • Per dag dat je in Tijdelijke Werkloosheid zit, komt daar €5,63 bruto bij (in een voltijds uurrooster). Opgelet: omwille van de drukte bij de RVA is het mogelijk dat zij je eerst een forfait van maximum €1.450 betalen. Na de definitieve berekening (enkele dagen later), zorgen zij voor het restbedrag.
  • Je ontvangt ook een elektriciteitsvoordeel van €202 (enkel in Vlaanderen).

Aarzel niet om ons te contacteren als je nog vragen hebt. Wij wensen jou een goede gezondheid toe.

Contacteer ons