Menu fr

Actief voorziet mondmaskers voor medewerkers

donderdag 30 april 2020

We vinden het belangrijk dat onze mensen met een veilig gevoel aan het werk kunnen. Daarom hebben we heel wat mondmaskers besteld. Zowel chirurgische maskers, als stoffen Actief-maskers. Deze schenken wij graag aan onze huishoudhulpen, uitzendkrachten en eigen medewerkers die er nood aan hebben. Zo hopen wij iedereen nog meer te ondersteunen om met deze situatie om te gaan.

 

Dit zijn de basisregels om mondmaskers correct te dragen:

  1. Voordat je het mondmasker aanraakt, was je je handen grondig met water en zeep.
  2. Neem het masker vast bij de uiteinden (linten of elastieken) om het op te zetten. Vermijd om de stoffen binnenkant of buitenkant van het masker aan te raken.
  3. Als je de elastieken of linten hebt bevestigd, zorg je ervoor dat het stof zo goed mogelijk aansluit op je gezicht: let er vooral op dat de mond en de neus goed afgedekt zijn. Raak het mondmasker nadien niet meer aan terwijl je het draagt.
  4. Terwijl je het mondmasker draagt, hou je ook 1,5m afstand van anderen en was je regelmatig je handen.
  5. Om het masker uit te doen, raak je enkel de uiteinden aan (linten of elastieken). Een stoffen masker was je nadien op hoge temperatuur.

Op de officiële corona-infowebsite vind je alle richtlijnen over het dragen van mondmaskers, en op de website van de vrt vind je filmpjes over hoe je een mondmasker op- en afzet. 

Heb je nog vragen over hoe we jou een mondmasker kunnen bezorgen of hoe je het draagt?

Contacteer ons