Menu fr

5 voordelen werken met flexi als werkgever

Monday 15 January 2024

Als werkgever ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf efficiënter en winstgevender te maken. Een flexi-jobber kan hierin een belangrijke rol spelen. Hoe? Je leest het hieronder!

1. Flexibele werkkrachten

Flexi-jobbers zorgen voor extra flexibiliteit in jouw planning. Ze zijn ideaal voor tijdelijke projecten, seizoenspieken of onverwachte drukte. Deze werkkrachten passen zich snel aan en kunnen op korte termijn opgeroepen worden, waardoor je personeelsbestand flexibel blijft zonder de langetermijnverplichtingen van vaste contracten.

2. Kostenbesparing

Flexi-jobbers inschakelen is ook financieel erg interessant voor jouw onderneming. Je betaalt een verlaagd tarief van maar 28% werkgeversbijdrage op hun loon. Bovendien zijn het loon, de vergoedingen, het vakantiegeld en de bijzondere werkgeversbijdrage van een flexi-jobber aftrekbare beroepskosten.

3. Verhoogde productiviteit

Flexi-jobbers kunnen een positieve invloed hebben op de productiviteit binnen je onderneming. Hun frisse blik en nieuwe ideeën kunnen bestaande teams inspireren. Daarnaast kunnen ze helpen om werklastpieken op te vangen, waardoor vaste medewerkers zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

4. Gemotiveerde talentenpool

Flexi-jobs openen de deur naar getalenteerde en gemotiveerde mensen. Flexi-jobbers kiezen er bewust voor om een centje bij te verdienen en zijn dus gemotiveerde medewerkers. Van jonge mensen die waardevolle werkervaring opdoen tot ervaren professionals die hun vaardigheden willen uitbreiden of delen, de verscheidenheid van flexi-jobbers kan een verrijking zijn voor elk bedrijf.

5. Eenvoudige administratie

Je kan flexi’s flexibel inzetten, zonder de langetermijnverplichtingen van vaste contracten. Hierdoor heb jij minder administratief werk en dus meer tijd voor belangrijkere dingen.

Alleen maar voordelen!

Het inzetten van flexi-jobbers biedt tal van voordelen voor jou als werkgever. Van kostenbesparing tot flexibiliteit en een vereenvoudigde administratie , het zijn belangrijke factoren die bijdragen aan het succes van je onderneming.

Zet flexi-jobbers in met Actief

Dankzij Actief zet jij flexibeler dan ooit flexi-jobbers in. Neem contact met ons op, dan bekijken we samen hoe we jou kunnen ondersteunen.