Menu fr

Opslag vragen doe je zo

29 May 2019 - Sophie Schoemans

In veel bedrijven worden rond deze periode wel eens evaluatiegesprekken gepland. Dat is het ideale moment om ook je salaris nog eens te evalueren. Wij zetten alvast enkele tips op een rijtje om je loon bespreekbaar te maken met je leidinggevende.

1. Maak voor jezelf de balans op

Niet tevreden met je huidige loon? Beschrijf dan eerst de redenen waarom dat zo is. Heb je er andere taken bij gekregen? Draag je meer verantwoordelijkheid? Heb je al een behoorlijke anciënniteit opgebouwd? Hoe concreter jouw argumenten, hoe beter. Bereid het gesprek goed voor. Wees niet bang om notities mee te nemen om al je argumenten over te kunnen brengen.

2. Zei er iemand.. Opslag?

Onderzoek of je loon effectief aan een verhoging toe is. Je inkomen vergelijken met collega’s is natuurlijk niet in elk bedrijf mogelijk. Er bestaan echter ook websites zoals salariskompas waar je jouw loonpakket kunt aftoetsen aan wat mensen gemiddeld in zo’n job verdienen.

3. Pin je niet vast op brutoloon

Je brutoloon is natuurlijk niet alles. Extralegale voorwaarden worden alsmaar belangrijker. Zou een smartphone, een laptop, een abonnement of een bedrijfsfiets jouw werkleven vergemakkelijken? Overweeg dan zeker om deze voordelen te bespreken in plaats van (of in combinatie met) je brutoloon.

Succes!

Overweeg je om van job te veranderen?

Kom gerust eens praten

Bekijk hier onze vacatures